Sălăjenii care doresc să-şi transforme locuinţa într-o „Casă Verde” cu bani de la stat trebuie să ştie că din cei 449 de solicitanţi care au depus dosare pentru finanţare în sesiunea din 2011, 265 au semnat contracte de finanţare.
Potrivit unor informaţii prezentate de Aurica Grec, directorul Agenţiei Pentru Protecţia Mediului (APM) Sălaj, în cadrul unei conferinţe de presă, fondul alocat judeţului Sălaj în cadrul programului din anul 2011, a fost de 1.143.929 de lei. Astfel, Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a evaluat până la această dată toate cele 449 de dosare depuse de persoanele fizice din judeţul Sălaj, situaţia în urma evaluării fiind de: 324 de dosare de finanţare aprobate – inclusiv după depunerea contestaţiilor şi 125 de dosare de finanţare respinse – motivul invocat cel mai frecvent în respingerea cererilor fiind faptul că adresa din extrasul Cărţii Funciare (CF) era incompletă. Din totalul celor 324 de beneficiari admişi, 265 au semnat contracte de finanţare, cinci urmează să se prezinte pentru semnarea contractelor, iar alţi 18 beneficiari nu au semnat contracte de finanţare. Potrivit directorului APM Sălaj, începând cu anul 2014, AFM a solicitat beneficiarilor care urmau să semneze contractele de finanţare, să se prezinte la sediul APM Sălaj cu o serie de documente. Este vorba despre: extras de carte funciară actualizat, dar nu mai vechi de 30 de zile sau autorizaţie de construcţie valabilă, copie după actul de identitate şi extras de cont care să dovedească existenţa unui cont deschis pe numele beneficiarului.
Sălăjenii au făcut coadă
Aurica Grec a precizat că numărul dosarelor depuse pentru decontare până în prezent este de 173, reprezentând 65 la sută din numărul contractelor de finanţare semnate. Tipurile de instalaţii pentru care sălăjenii au solicitat finanţare de la AFM sunt pentru: instalarea de panouri solare – 340, 108 pentru centrale termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice şi o cerere pentru instalarea unei pompe de căldură.
Programul are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului, prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră. Prin “Casa Verde”, persoanele care vor să-şi înlocuiască sistemele tradiţionale de încălzire cu unele ecologice pot primi de la stat subvenţii de maxim 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură şi cel mult 6.000 de lei pentru achiziţia panourilor solare şi a centralelor cu peleţi şi rumeguş. Solicitanţii fondurilor ajung în posesia banilor doar după ce finalizează lucrarea şi depun factura aferentă. În acest an, Programul „Casa Verde” a fost blocat, reluat doar pentru cererile depuse în sesiunea din 2011.
[…] Sălăjenii care doresc să-şi transforme locuinţa într-o “Casă Verde” cu bani de la stat trebuie să ştie că din cei 449 de solicitanţi care au depus dosare pentru finanţare în sesiunea din 2011, 265 au semnat contracte de finanţare. Potrivit unor informaţii prezentate de Aurica Grec, directorul Agenţiei Pentru Protecţia Mediului (APM) Sălaj, în cadrul unei conferinţe de presă, fondul alocat judeţului Sălaj în cadrul programului din anul 2011, a fost de 1.143.929 de lei. Astfel, Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a evaluat până la această dată toate cele 449 de dosare depuse de persoanele fizice din judeţul Sălaj, situaţia în …read more […]
Având scopurile drept gânduri predominante, începeţi invariabil să atrageţi în viaţa voastră oameni şi împrejurări care sunt în armonie cu aceste scopuri. Atrageţi idei, oportunităţi şi resurse care vă pot ajuta. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: nelly.sandu@yahoo.com
… si platile?